Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Åseda och Ramkvilla!

31 OKT 2019 12:24
Smålandskaveln 2019 avgjordes i Åseda med Kexholms OK och OK Njudung som arrangör.
  • Skapad: 31 OKT 2019 12:24


HOK fanns representerade med 2 lag, ett lag vardera i Öppen och Öppen Kort.

Smålandskavlen är en av de mest klassiska stafetterna inom orientering, första gången genomfördes tävlingen 1953. Flest deltagare var det andra halvan av 80-talet med rekordåret 1987 då 4196 löpare deltog.
Trots utökat antal klasser har intresset för Smålandskavlen minskat genom åren, i år var 141 lag, ca 700 löpare, anmälda fördelade på olika klasser.

Klasserna Herr, Dam, H16, D16 och Open inleder med 2 nattsträckor på lördag kväll och fortsätter med jaktstart på söndagen. Herrklassen fick en tät uppgörelse där IFK Göteborg drog längsta strået. Även i Damklassen var IFK Göteborg först över mållinjen, här med god marginal.

HOK deltog med två lag. Ett lag i klassen Open. Det är samma upplägg som Herrklassen men lite kortare städkor. Det är 5 sträckor, samma löpare får springa mer än 1 sträcka och på sträcka 4 tillåts 1-3 löpare att springa. Det var 31 lag anmälda i klassen.
HOK:s andra lag deltog i klassen Open Lätt. Här är det 3 sträckor, något kortare än Open och enbart dagsträckor. 9 lag stod på startlinjen.

Loke sprang första sträckan för laget i klassen Open. Nattsträcka i ihållande regn. Loke växlade som 8:a, drygt 3 min efter OK Löftan i täten.
Albin tog vid i regnet på sträcka 2 och förde upp laget till 2:a plats, knappt 5 min efter ledande OK Löftan.
På morgonen skickade vi ut Björn K i jaktstarten.  Björn hade bästa sträcktid, växlade som 2:a, nu ca 3,5 min efter OK Löftan.
Sträcka 4 sprang Håkan A och JOS. Håkan kom in till växel först av de båda herrarna, fortfarande som 2:a och ca 5 min efter OK Löftan som springer bra i ledningen.
Janne sprang 5:e och sista sträckan. Passerade OK Löftan men blev omsprungen av Skogspojkarnas OK och förde laget i mål på en 2:a plats.

HOK laget i Öppen lätt bestod av Oscar W, Per G och Lovisa L.
Oscar tog hand om första sträckan, genomförde den på ett mycket bra sätt och växlade ut Per G som 3:a, knappa 5 min efter ledande Tumba Mälarhöjden.
Per sprang som en furie i skogen och kom in som ledare! Tyvärr vaknade Lovisa på söndagsmorgonen med halsont och laget fick kasta in handduken efter 2 sträckor.

Arrangören lockade även med en medeldistanstävling på lördag eftermiddag. Här deltog 8 löpare från HOK, vi fick bl a med oss en dubbelseger bland ynglingarna i H45 genom Janne o Håkan.

Natten mellan lördag och söndag stod Per G för logi på sin gård i Ramkvilla. Gården bär på genuin småländsk historia och det var gudomligt skönt att värma sig från eldstäderna i den vackra 1700-talsbyggnaden efter lördagens busväder.

Nästa år går Smålandskavlen i trakterna kring Gränna. Roligt om vi blir ytterligare några lag från HOK då.

Skribent: Kennet Horvath
Epost: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link