Hoppa till sidans innehåll

Tjogetrapport!

2018-07-04 10:50
Albin Persson sprang 6:e sträckan i lördags och har efter det skrivit följande rapport! Trevlig läsning :)
  • Uppdaterad: 2018-07-04 10:50

Vi anlände lite olika till tjoget arenan, först där var familjen Ekström och därefter kom vi efterhand beroende på vilken tid man körde och vilken sträcka man hade. Efter att ha parkerat upp husvagnar och satt upp tält så var det inte så jätte många timmar innan det var dags för starten. Vädret på plats var behagligt, ett ganska perfekt löparväder skulle jag säga. Det var inte 35 grader som för några år sen när vi var på Kosta flygfält. Ibland kunde det nästan vara lite kallt, i alla fall under nattperioden, men man ska inte klaga.

Klockan tre på lördags eftermiddagen gick starten på Tjoget och vi skickade iväg Håkan på första sträckan, som gjorde det han skulle och var bra med in på första sträckan och kunde skicka iväg Emil på sträcka två i en stor klunga, tyvärr så gjorde klungan några missar i början av loppet, men Emil lyckades med att ta oss från placering 14 till 13. Näst på tur var Oliver och Emma som skulle springa en 2,5 km vit bana, även här lyckades de plocka in en placering. Janne skickades ut på den fjärde sträckan som var den längsta sträckan hittills, Janne lyckades plocka in 5 placeringar på sin bana som förde upp oss på en  sjunde plats, samma placeringar som vårt startnummer. Denna placering lyckades Klara hålla även på hennes sträcka, Klara hade även fjärde bästa sträcktid. På sträcka 6 var det Albins tur att föra stafettpinnen vidare, efter ett stabilt lopp förutom kontroll tre med några minutsbom så lyckades Albin föra upp laget till sjätte plats, vi låg nu lite mer än 10 minuter efter täten. Ut på den sista sträckan innan omstarten på natten klockan 1 var Lotta som löste sin uppgift att ta i mål laget på sjunde sträckan. Lotta lyckades behålla sjundeplatsen och vi hade ett bra utgångsläge inför natten.

På kvällen blev det gemensam grillning, där det grillades korv. Det pratades om allt möjligt och några stycken tittade på en gammal karta och berättade lite om vad kontrollerna var placerade, sen hur mycket det är till hjälp vet jag inte, det får vara obesvarat. I familjens Perssons husvagn visades det fotbolls VM, som några av oss tittade, för Fredrik Enberg var det nog lite extra skönt att få se på lite fotboll, då han inte lyckades få in tv 4 på sin tv, som andra där i mot andra lyckades med. Sedan följdes det några timmar sömn för några av oss innan det var dags för start igen klockan 01.00  på natten där Joakim skulle ut på den första nattsträckan.

Just på natten kan allt hända och det är ofta här stafetten börja avgöra sig.  Själv har jag inte så bra koll på hur våra nattlöpare hade det i skogen, men jag kan dra lite resultat. Joakim tappade en placering på den åtta kilometer långa banan och vi låg nu på en åttonde plats. Denna placering lyckades laget hålla till sträcka till sträcka tretton. Fram till sträcka tretton sprang Loke, Mårten och Karin. På sträcka 13 sprang JOS som fick lite linsproblem som gjorde det svårt att se om jag fattade det rätt, efter JOS`s sträcka låg vi på placering 14. På sträcka fjorton stack Emil. A, Arvid och Anders ut på sträckan man få ha upp till 3 löpare på och de sprang upp oss till en åttonde plats igen. Efter sträcka 14 sprang Niklas som hade varit förkyld i veckan och gjorde det bra och placerade in oss på en nionde plats denna nionde plats lyckades Lunkan, Fredrik. P och Malin hålla fram till 18 sträckan. Just Malin lyckades spurta in så Lovisa med 30 sekunder över slapp gå i omstarten. Lovisa hade kanske inte sin bästa dag just idag, så är det ibland, men hon kom in godkänd på placering 11. På sista sträckan sprang Björn ut och lyckades placera första laget på en 10 plats, som att gjorde att vi fick pris även i år.

Nu ser vi fram i mot Tjoget nästa år som då går i Hovmantorp-Lessebotrakten helgen 6-7 juli 2019!

 

Skribent: Albin
Epost: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link