Hoppa till sidans innehåll

Älgot-läger

2017-09-10 22:53
Den 30/9-1/10 är det dags för årets Älgots-läger, som i år är i Hässleholm. Lägret är för våra ungdomar upp till 16 år. För att vara med på lägret bör man kunna springa en vit bana själv.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 08:02

Älgots-helgen är egentligen en avslutning för Skånes ungdomar. Men vi i Halmstad OK har också varit med under ett antal år på detta trevliga arrangemang, som innehåller två tävlingar och en massa andra roliga aktiviteter.

Lägret börjar lördag morgon, då vi åker från Halmstad Arena till Älgots-cup finalen. Detta är en individuell ungdomstävling (öppna banor finns också) i långdistans, som alltså fungerar som finaltävling i Skånes ungdomsserie. Arenan är i år på historisk mark vid Mölleröds Kungsgård med anor från 1500-talet och bara några hundra meter från Sveriges äldsta kända bosättning vid Finjasjön.

Efter tävlingen åker vi till Linnéskolan i Hässleholm, där vi kommer sova på hårt underlag i ett klassrum. På skolan sover även andra klubbar.

På lördag kväll är vi med på U-natta tillsammans med alla andra klubbar. Där kommer att finnas en massa roliga aktiviteter som man väljer efter eget önskemål. Exakt vad som finns i år vet vi inte, men aktiviteter som varit med tidigare är t.ex. bad, innebandy, film och micro-OL.

På söndag morgon är det dags för ungdomsstafetter, med 7-manna (där vårt lag förra året kom på 4:e plats), 4-manna och 3-manna. Det finns olika svårigheter på sträckorna och även möjlighet att springa flera samtidigt på några sträckor, så alla ska kunna vara med.

Mat som ingår under lägret är middag och kvällsfika på lördagen samt frukost på söndagen. Detta äter vi på skolan där U-natta anordnas. Lunch för lördag och söndag ordnar var och en själv, så ta med matsäck eller pengar för att köpa ute på tävlingarna (finns även kiosk på lördagskvällen).

Vi hoppas att så många ungdomar som möjligt vill följa med på detta U-läger, då det är ett bra tillfälle att lära känna sina klubbkamrater. Vi ungdomsledare åker med som ledare på lägret. Skulle vi behöva hjälp av fler vuxna, t.ex. med skjuts, så hör vi av oss senare.

Ni anmäler er via klubbaktiviteter på Eventor senast den 14 september, https://eventor.orientering.se/Activities/Show/7093.
(Eller skriv en kommentar här om ni inte har Eventor-inloggning än)

Avgiften för helgen är 100 kr/person. Betala via klubbens bankgiro (697-4927) märk betalningen med “Älgots-läger”.

Kom också ihåg att anmäla er till lördagens tävling senast den 24 september, https://eventor.orientering.se/Events/Show/14887.

Om ni behöver hjälp eller undrar något, så hör av er till någon av oss ungdomsledare! :)

Skribent: Helena Gaudenz
Epost: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

 


 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link