Hoppa till sidans innehåll

Läger Skara Sommarland

09 APR 2019 07:00
2018 blev det inget, men i år är det dags igen! Helgen den 8-9 juni är det dags för vårt populära läger till Skara och Sommarlandsprinten.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 11:05

Precis som vi gjort tidigare så kombinerar vi med OK Klyftamos dubbelsprint. Vi ser gärna att många av våra ungdomar med familjer deltar på detta läger.

Sommarlandsprinten äger rum inne på Skara Sommarland bland karuseller och vattenrutschkanor. Det är en av de största ungdomstävlingarna i landet och det brukar vara ca 3000 deltagare.
Tävlingen går på söndag morgon/förmiddag och efter tävlingen så öppnar aktiviteterna inne på Sommarland och man får vara kvar och åka karuseller och bada tills parken stänger om man vill.

För att få med lite mer orientering så börjar vi dock helgen med tävlingen Kinnekullsprinten som går på lördagen i Götene (knappt 3 mil från boendet). Detta är en trevlig dubbelsprint, vilket innebär att det är 2 sprinttävlingar med några timmars mellanrum. Vill man så kan man förstås avstå denna tävling och i stället komma direkt till boendet på lördag em/kväll.

Precis som de senaste åren vi varit med så kommer vi att bo på Valles Camping som ligger endast 5 min bilväg från Skara Sommarland.

Vi har ett begränsat antal stugor, så det är först till kvarn som gäller för dem!! Vi har i år 7 st 4-bäddars och 2 st 5-bäddars (4 + 1 barn) stugor. Är man 5 eller 6 st och det bara är 4-bäddars-stugor kvar, så får man välja om en sover på hårt underlag i samma stuga eller om man delar upp sig.  Vi försöker fylla alla stugor så gott det går, så är man färre än 4 st så får man troligtvis dela stuga med någon annan.

Utöver stugorna så finns det möjlighet att bo i egen husvagn/husbil eller tält, väljer man detta så ingår 2 nätter (fredag till söndag) för den som så önskar. Och ju fler som har möjlighet att välja detta alternativ, desto fler som kan vara med under helgen.

Klubben står för boendet (1 natt för stuga, eller 2 nätter för husvagn/tält) och startavgiften (där inträdet till Skara Sommarland ingår). Eventuellt kommer vi också att bjuda på grillad korv och något gott på lördag kväll. Resa och övrig mat står var och en själv för.

Lägret är i första hand för klubbens aktiva ungdomar med familjer.
Blir det stugor över så kan även övriga klubbmedlemmar vara med.

Alla som åker med måste förstås vara medlemmar i klubben, och vi rekommenderar familjemedlemskap så hela familjen kan åka med.
Alla som är med och över 1m långa måste(!) också anmäla sig till tävlingen Sommarlandsprinten, detta då inträdet ingår i startavgiften. Det finns dock klasser som passar alla och väljer man någon klass med fri starttid så brukar det inte vara något problem att först hinna skugga sitt barn och sedan springa själv (eller tvärtom).

Anmälan görs i första hand på Eventor under klubbaktiviteter:
https://eventor.orientering.se/Activities/Show/10129
Om ni inte har inloggning eller är osäkra på hur ni gör så kan ni även anmäla genom kommentar längre ner på den här sidan.

Obs! Anmälan öppnar tisdag 9 april kl 07.00 (då öppnas aktiviteten på Eventor och kommentarsfältet här på sidan)
Det är som sagt först till kvarn som gäller, men annars så vill vi ha era anmälningar senast den 5 maj.

Ni behöver bara göra anmälan på en person i familjen.
I anmälan vill vi att ni anger:
- Vilka anmälan gäller (namn)
- Om ni vill ha stuga (och är ni fler än 4 ifall ni vill att alla bor i samma stuga)
- Om ni har husvagn/tält (och i såna fall 1 eller 2 nätter)
- Om ni vill vara med på lördagens tävling eller kommer direkt till boendet på lördag em/kväll
- Ifall ni behöver låna kompasser och/eller SI-pinnar

Anmälan till tävlingarna gör ni som vanligt själva på Eventor. Säg till om ni behöver hjälp med anmälan, saknar SI-pinne eller om ni har några frågor.
Kinnekullsprinten: https://eventor.orientering.se/Events/Show/22713
Sommarlandsprinten: https://eventor.orientering.se/Events/Show/22161

https://www.livelox.com/Events/Show/32370/Sommarlandssprinten
Livelox från 2018 års tävling på Skara. Där kan ni se hur kartan ser ut och även hur banor för de olika klasserna kan se ut (klicka på "Spela upp" för valfri klass)

https://www.youtube.com/watch?v=Nk8VyvKGOJM
Youtube film från 2012, löpare som springer med GoPro. (Obs! badar gör man bara om man väljer Xtravaganza klass :))

Mer info kommer när det börjar närma sig.

Hoppas vi ses i Skara!

Hälsningar från Ungdomssektionen

Skribent: Mattias Jägstedt
Epost: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link