Hoppa till sidans innehåll

Norgerapport!

2018-06-06 21:37
Sista helgen maj månad var det Unionsmatch för de mest framgångsrika ungdomarna, Klara och Albin Persson sprang i Halland/Skåne-laget!
  • Uppdaterad: 2018-06-06 21:37

Unionsmatchen

För någon helg sedan var Jag (Albin) och Klara iväg på unionsmatchen i Norge, en tävling mellan norska och svenska distrikt/kretsar. Vi åkte iväg ganska tidigt på morgonen och resan flöt på bra mot Norge, sen tog mer eller mindre stopp i Oslo när man skulle förbi rusningstrafiken en fredag.
Platsen tävlingarna var några mil norr om Oslo ganska nära Utøya, i två olika terrängtyper, en lik mer tjoget med öppen snabblöpt tallskog och inte så mycket detaljer, där stora delar av banan avgjordes på, så de gällde att hålla i kompassen. Den andra terrängtypen var ett stort berg med massa detaljer på, så det skiljde sig mycket på dessa terrängtyper och man var tvungen att anpassa sitt tempo. För mig gick det inte så bra då jag slarvade med min riktning mycket, desto bättre gick det för Klara som vid radion ute i skogen låg på en tredje plats, men som sedan gjorde någon miss och kom på en åttonde plats.

På vägen hem från lördagens tävling stannade vi till vid en fjord nära boendet och svalkade ner oss, på badplatsen luktade det vildsvinsåtel och hur den lukt har kommit kan jag ej svara på.

På söndagen väntade en staffet och i vilket lag man sprang i berodde på hur man hade sprungit på lördagen, vilket betydde att Klara sprang i första laget och jag i tredje laget. Själv tyckte jag att jag gjorde ett godkänt lopp, plockade placeringar i början, nog mycket tack vare lite förberedelser dagen innan hur man skulle hantera en lavin så man slapp springa upp och ner, fastande sen i taggtråd som låg och gömde sig i marken. Sen började orken försvinna på slutet och blev omsprungen av en klunga, men efter ett bra näst sista kontroll var jag ikapp igen och fick extra energi av det lyckades hålla den placeringen i mål. För Klaras lag på sista sträckan var det en fajt om tredjeplatsen ett tag, men det slutade med en fjärdeplats, endast någon sekund bakom Göteborg, men fortfarande en helt klart godkänd insats.

Eftet tävlingarna blev en snabb dusch på boendet då detta inte erbjuds på tävling innan det var dags för hemresa.

 

Från långdistans,H16 banan.

 Från stafetten:Skribent: Kennet Horvath
Epost: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link