Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Smålandskavlen!

28 OKT 2018 21:19
Albin Persson fick ta hand om första sträckan och har även knåpat ihop en löprapport!
  • Skapad: 28 OKT 2018 21:19

Smålandskavlen
I år ställde vi upp med två lag i Smålandskavlen open. Stafetten börjar med 2 nattsträckor och sedan är det jaktstart dagen därpå. I år så inledde Albin och Klara sträcka 1 i första och andra laget. Albin kom en på en 9 plats ca 6 och en halv minut efter täten. Klara kom några minuter senare in på en 19 plats ungefär 11 minuter efter. Albin växlade ut Loke på sträcka två och Klara växlade ut Jonas.
När de var i mål så låg första laget på en fjärdeplats lite mindre än 5 minuter efter täten, så Loke plockade in lite men värdefull tid på täten. Efter att Jonas kommit i mål var andralaget på en 17 plats, vilket betyder att Jonas plockade in 2 placeringar.

Dagen därpå vid 09.05 gick täten iväg och lag 1 med Janne gick bara ut några minuter senare. Lag 2 hade Ingela på denna sträcka. Både Janne och Ingela gjorde bra sträckor, Janne lyckades komma i mål  på tredjeplats och hade krymp avståndet något fram till täten nu var vi bara 4 minuter efter. Ingela förde upp lag 2 på en fjortonde plats och det började bli en kamp mellan några Hallandslag, skulle Halmstad lag 2 slå OK Löftan och FK Friskus. Om det blev så får ni läsa senare i texten.

Fjärdesträckan var rak så där sprang så klart Håkan. I lag 2 sprang Per.
Håkan sprang så bra så att han kom i in i täten och lag 1 ledde nu med mer än en halv minut fram till Finspång SOK. Per fortsatte trenden i lag 2 att plocka placeringar, vilket betyder att lag 2 nu ligger på en 11 plats. Bara 10 sekunder fram till placering 10. Nu är vi framme på sträcka fem, vilket är den sista sträckan och vi hade alla stämplar med oss. Den här sträckan tog Jos och Björn hand om.
Björn lyckades förvalta försprånget Håkan hade givit honom och förde in oss på plats 1! Vi hade alltså vunnit vår klass, grymt.
Hur gick det då för Jos och skulle han lyckas ta den där topp 10 platsen?
Jo visst skulle ha göra det. Jos kom in på plats 9, han lyckades inte rå på FK Friskus junior på spurten, så Friskus var före lag 2 men vi var före OK Löftan. Bra kämpat av båda lagen, roligt att båda lagen lyckades bli topp 10.

Ps: Ska någon köpa möbler hos ” Nilssons möbler i Lammhult ”, slå då en signal är ni snälla.

Ps2: Fullständiga resultat finns på Eventor och bilder finns på Facebook.

Ps3: Smålandskavlen 2019 går i Åseda helgen 26-27/10 med Kexholms sk och OK Njudung som arrangörer.

Skribent: Kennet Horvath
E-post: This is a mailto link


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

            

     

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link