Hoppa till sidans innehåll

Äntligen O-ringen 2022

02 AUG 2022 16:16
Uppsala 25/7 - 30/7
  • Skapad: 02 AUG 2022 16:16

ÄNTLIGEN blev det O-ringen i Uppsala. Efter 2 års väntan var det nu dags att få springa i den fina upplandsterrängen!

Från Halmstad OK var det ca 40 medlemmar som tog sig till Uppsala för att ta sig an utmaningen! De tävlade på flera olika sätt, orientering, PreO och MTBO.

Klurig, men kul terräng, där vägen fram till kontrollerna bitvis gick bra och mindre bra. Det gällde att hålla riktning och ha kontroll över vart man var.

Närheten till tävlingarna var toppen, cykelavstånd till alla etapperna, eller om man ville bra ordnade bussförbindelser.

Med uppehåll på nästan alla etapper (tisdag förmiddag var en blöt historia för dem som startade tidigt) får man nog ge vädret 4 sjärnor av 5 möjliga.

Uppsala bjöd även på många fina sevärdheter. En vacker stad, med många fina skogar och smultronställen. För dem som testade hittaut, hittades inte bara checkpoints utan även härliga trädgårdar, vackra utsiktsplatser stora träd och stenar, mysiga bryggor, fina hus, våffelbruket och mycket mera! 

Nyfiken på veckans resultat? Tryck på länkarna nedan!

Totalresultat:  O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat etapp 1: O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat etapp 2: O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat etapp 3: O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat etapp 4: O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat etapp 5: O-Ringen Uppsala 2022 (oringen.se)

Resultat PreO Etapp 5: PreO (preoresultat.se)

Många fina minnen har vi alla fått, nedan går det att läsa summering från några av deltagarna.

-Efter ett antal års uppehåll var det åter dags för ett O-ringen som i år var Uppsala ! Jag och Ernie Broström hade hittat en 1:a i Sunnersta i S Uppsala där vi bodde fint, mitt emellan de 3 olika TC:na Jag anmälde mig sent till PreO A-klassen! Där var ett 40-tal deltagare och det gick lite upp och ner! Bäst gick det på E 5 med en 4:e plats Jag tycker det var ett mycket fint 5-dagars med närhet till alla etapper och fin OL-terräng! Betyg 5 skärmar av 5! Min kompis Ernie tog hem en fin 12:e plats i den tuffa H80-klassen! Nu är jag taggad för att vara med på nästa års O-ringen i Åre! Hoppas många Hokare är sugna på att följa med! Bästa hälsn Mattan

-Hemma efter en långhelg i Uppsala med 3-dagar orientering och mtbo. Mio är riktigt nöjd med sina dagar. Första dagen blev det dock en större miss, men de två andra dagarna gick det kanon och ledde till en andra och en tredjeplats. Martin hade det tungt och fick aldrig någon ordning på orienteringen i den fina men utmanande terrängen. Allt såg likadant ut och lite fel riktning ledde till mycket irrande. För Abbe och Céline var det premiär med mtbo. De har cyklat en hel del men har ingen orienteringsvana. I mtbo stämplar man med en SIAC-pinne som har en räckvidd på 1,8 m. Första etappen trodde de att man fick felstämplat om man stämplade på fel kontroll. Det är inte tillåtet att cykla utanför stigarna i mtbo, vilket ledde till att Céline vände om hon kom till en kontroll som inte var hennes och tog ett annat vägval. Det ledde till långa omvägar. Abbe var dock kreativare och höll SI-pinne så lång från kontrollen som möjligt vid passage. På en kontroll kastade han den över kontrollen vilket ledde till att den fastnade i ett träd så han fick klättra efter den. Céline fick tyvärr punktering andra dagen och tvingades bryta. För Abbe gick det dock riktigt bra och han vann två dagar och tvåa en dag. Var bara tre deltagare i klassen, men han är supernöjd med sin insats och tyckte det var kul med mtbo. Terrängen var varierande men någon dag mycket stök medan det andra dagar var mer lättcyklat men backigt. Vi ser tillbaka på härliga dagar och kul att få delta i denna folkfest.

-Det har varit roliga och utmanande tävlingar, bra organisation, nära till allt och härligt klubbhäng!

-Det har varit ett bra O-ringen, gillar när det är svårt och inte så kuperat. Så terrängen har både passat mig bra och har varit rolig att springa i. Ungarna har dock haft problem när det har varit mycket upptrampade stigar. De tycker att det har varit roligt att bo på campingen så de har kunnat umgåtts med sin klubbkompisar. Det har även varit roligt att besöka O-ringen torget.

-Haft jättefina dagar i Uppsala, gillade staden mycket! Mitt intryck är att vi blivit väldigt bra bemötta🤗 Fantastiskt bra ordnat för att kunna cykla överallt👍 Fint arrangemang och härlig terräng👏 Skoskavet gjorde min vecka till en utmaning men så är det ibland. Tappade fokuset helt på orienteringen, men tog mig samman idag sista etappen och tog mig runt utan bommar iaf😂  Åker gärna tillbaka och springer för att ge det en ny chans😁såg att Uppsala har tävlingar fred-sönd i april nästa år🤩som förslag! Jättekul att det gått så bra för några av HOKarna både i ol och mtbo👏

-Vi har många fina minnen trots allt. Trevligt att kunna cykla till etapperna. Och kanon med platt klurig terräng så att även vi 40+ orkar med en hel vecka 😆 Härligt med tårtkalas och många ungdomar som springer mellan tälten/husvagnarna och leker vattenkrig/spelar kubb m.m. Vissa av de som sov i tält hade otur att det regnade in på natten och vaknade med blöta kuddar. Blir kanske där att köpa nytt tält/husvagn eller kanske tältvagn till kommande orienteringsäventyr ? 😁

-Roliga banor, nice terräng, svårt!

Nästa år är det Åres tur att arrangera O-ringen. För de som är sugna har anmälan redan öppnat!

Skribent: Lotta Enberg
E-post: Adressen Gömd


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

            

     

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link