Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse från ungdomslägret i Skara

22 JUN 2022 21:01
5-6 juni
  • Skapad: 22 JUN 2022 21:01

För mer känsla in och följ halmstadokungdom på instagram! Där finns bilder och mer berättelser från ungdomarna i klubben!

Hällekis. Söndag 5/6

Tre minibussar fyllda med ungdomar från HOK körde från Arenan mot Hällekis och Skara en tidig söndagsmorgon i juni. Det rullade också bilar och bilar med husvagn. Vi var så många och alla var förväntansfulla på vad helgen skulle ge. Totalt var vi runt 60 personer!

Första stoppet gjordes i Mullsjö. Där ligger VIP mullsjö och en nybyggd godisaffär! Perfekt som stop tyckte barnen. Här åt vi också medhavd mat. En del åt mackor, andra godis.

Väl framme parkerade vi ca 1 km från TC. Det var strålande sol och 20 grader varmt! Etapp 1 och 2 var sprint och genomfördes i Hällekis. Mitt bland hus, järnväg och skola. Vi tog en perfekt plats i skuggan, vi hade startande från första till sista minut. Etapp 1 gick enbart i stadsmiljö. En snackis blev dock toaletterna på TC.

Emma, kan du berätta lite om toaletterna?

- Det var så äckligt! Omöjligt att ens gå in där!

Här kanske behövs en förklaring. Ni som var med på orientering innan 2000-talet kommer förstå. En presenning uppsatt i skogen, innanför den hinkar klädda med plast. That´s it! Inga mellanväggar, inga krussiduller.:.

Det var två timmar mellan etapp 1 och etapp 2. När etapp 2 startade var det varmt! 1 km att gå till start, uppför och då hamnade vi på en öppen åker helt utan skugga. Kön till öppna banor var oändligt lång. Men bara glada miner! Etapp 2 gick en del i skog, men avslutades på samma område som första etappen. Då kände man igen sig.

Lisa, du fick medalj, hur var det?

- Kul! Det var kul att få medalj.

Efter tävlingarna åkte vi mot Valles camping. Där hade vi hyrt 7 stugor och flera husvagnsplatser. Ledarna delade upp sig och åkte och handlade mat och hämtade lagkuvert. På kvällen grillade vi nere vid sjön, och badade.

Kl 22 skulle alla ligga i sina sängar och sova. Det rycktas om att det var riktig feststämning i en av stugorna, stämmer det tro?

Sara och Sonja: sov ni kl 22?

- Hihihi, kanske. Vi hade musik, stängde dörren och åt popcorn. Och så lagade vi mat.

Skara. Måndag 6/6

Måttligt populärt att klockan ställdes på 06.00 för att äta frukost. Men alla ungdomar var uppe och glada! Vi åt frukost i strålande sol utanför stugorna, packade ihop och och åkte 11 minuter mot Skara Sommarland!

Några ungdomar var anmälda i Extravagaza-klass, vad betyder det?

Sara: Vad var det för speciellt med den klassen?

- Allt blått på kartan var bortplockat. Vi hade en kontroll på en höjd ute på en äng såg det ut som, men det var i själva verket mitt ute i en sjö. Det var jättekul att simma ut dit. En annan kontroll satt under en bro! Den kontrollen var lite svår att ta för den satt så högt upp och så fick man trampa vatten samtidigt. Men det gick!

Kontrollerna var satta överallt inne på sommarlandet, bland annat vid sjörövarskeppet. Alla kunde vara med och springa.

Lunch intogs vid en grillplats på campingen bredvid. Ledarna gick i förväg och grillade hamburgare till alla. Efter maten fick man fortsätta leka inne på Sommarlandet. Alla hade så kul!

Massor av karuseller och stort badland att bada i.

Sist i karusellerna var Emma, Julia, Emmy och Nellie. De stod i kö nästan två timmar till Snake.

Var det värt det!?

- Jaaaaa!!!! Den var så kul! 85 km/h!’

På vägen hem gick bussarna vid lite olika tider beroende på ålder på barnen i bussarna. Sist hem var partybussen, med ledarna Karin och Jenny.

Karin och Jenny, vad tyckte ni om stämningen på väg hem?

- Det var trivsamt. tycker Karin.

- Lite hög volym på musiken, men vi lät dem hållas. säger Jenny.

Isak, bra eller dålig stämning i partybussen på väg hem?

- Bra ös!

/Ledarna i hok ungdom

Skribent: Lotta Enberg
E-post: Adressen Gömd


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

            

     

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link