Hoppa till sidans innehåll

Information Hösten

18 JUL 2022 15:26
Ungdomsträningarna startar igen den 15/8 på Galgberget.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2022 15:26

Medlemskap


För att delta i vår verksamhet ska man betala in medlemsavgift. Om man är ny kan man få vara med 3 gånger och prova på innan man betalar. När man betalat sin medlemsavgift till Bankgiro 697-4927 och samtidigt mailat sitt personnummer och kontaktuppgifter (personnummer, adress, telefon och mail) till This is a mailto link så kommer man via mail att få inloggningsuppgifter till Eventor, vilket är det system som används till anmälan för orienteringsaktiviteter, både
klubbarrangemang och tävlingar som andra klubbar arrangerar.


2022 års medlemsavgift är;
300 kr för ungdomar upp till 20 år och pensionärer över 65 år
600 kr för vuxen
1200 kr för familjemedlemskap


Efter att medlemsavgiften är betald och att ni är med i vårt register kommer ni att få vidare informationsmail som vi skickar ut genom vårt medlemsregister. För er som redan är medlemmar kan det vara bra att logga in på Eventor för att se till så att er registrerade mailadress är
korrekt.


Träningar


Vi kommer under hösten att ha träningar på måndagar och på de flesta torsdagarna.


Måndagsträningarna är enbart för ungdomar och dessa är från mitten på mars till slutet på september. På dessa träningar är vi indelade i 5
olika grupper. Knatte, grön, vit, gul och orange grupp. I knattegruppen deltar barn i åldern ungefär mellan 4-6 år. I de övriga grupperna är svårigheterna anpassade efter de färger som finns på ungdomsbanor i orientering där grön är den enklaste och orange är för de ungdomar som springer de svåraste banorna. Nya barn börjar oftast i grön grupp och det brukar vara lämpligt att byta till vit grupp när man klarar att springa en enklare bana på egen hand. Föräldrar är välkomna att vara med och hjälpa till som skuggor på träningarna. Denna hjälp är vi tacksammast för i grön och vit grupp. Måndagsträningarna startar kl 18,00 och samlingsplatserna är på olika platser runt om i kommunen där vi har kartor. De huvudsakliga områdena är Galgberget, Skedala skog och Eketånga/Tylösand.


På måndagar kommer ledarna i respektive grupp att vara;


Knattegruppen: Susanna Berg
Grön grupp: Jenny Green, Linda Knopf och Mats Tellqvist
Vit grupp: Jonas Fagerholm och Björn Spetz
Gul grupp: Maria Lönn
Orange grupp: Jocke Gustafsson


Torsdagsträningarna är tillsammans med övriga klubben. På dessa träningar finns det några olika banor med uthängda kontroller och man väljer en bana med lagom svårighetsgrad. På dessa träningar kommer det att finnas en ungdomsledare vid samlingsplatsen innan start som kan hjälpa till innan man ger sig ut i skogen. Starten brukar vara mellan 17,45-18,15 och även här är samlingen på olika platser. På vissa av dessa träningar behöver man anmäla sig på Eventor. Under hösten startar torsdagsträningarna den 11 augusti, sista torsdagsträningen är 22 september. Schemat för torsdagsträningarna presenteras på vår hemsida halmstadok.se.

Efter att vi avslutat våra utomhusträningar på måndagar så kommer vi att fortsätta med träningar för ungdomarna i Sofiebergshallen på Kärleken. Denna är bokad fram till vecka 51.

Läger
Vi planerar att ha 2 st läger under höstsäsongen. Den 19-20 augusti är det läger på Ön, information om detta har vi delat ut på de sista träningarna innan sommaruppehållet. Samma information finns även att hitta på vår hemsida halmstadok.se. Det andra lägret kommer att hållas i samband med höstlovet, mer info kommer senare om detta. Syftena med dessa läger är främst att ha kul och skapa en sammanhållning mellan de ungdomar som är med. Dessa läger riktar sig till de som är med i grön, vit, gul och orange grupp.


Vi kommer att anordna läger i samband med ungdomstävlingen Älgots Cup/Ungdomsstafetten i Hässleholm 1-2 oktober.


Utöver detta finns det möjlighet att delta i andra läger/tävlingsresor som övriga klubben eller Hallands Orienteringsförbund anordnar.


Tävlingar
Under höstsäsongen finns många möjligheter på helgerna att åka till andra klubbars arrangemang. Dessa hittar man mer information om i tävlingskalendern på Eventor. För de ungdomar som vill tävla kommer vi i ungdomssektionen att försöka få ett bra deltagande vid Älgots Cup, stafetten Ungdomens 10-mila i Ulricehamn och DM-tävlingarna.

Den sista helgen i augusti och den första helgen i september är det DM-tävlingar. Här kan man vara med i sin egen åldersklass och tävla mot andra Hallands-ungdomar eller så finns det även möjligheter att springa en öppen bana där man kan ta följe med en kompis eller förälder om man så vill. Mer info om detta finns på Eventor.

  Måndag Torsdag  
V31     Ungdomens 10-mila 5-6/8
V32      
V33 Galgberget   Sommarläger Ön 19-20/8
V34 Möllegård  

27/8 DM Medel (Laholm)

28/8 DM Stafett (Oskarström)

V35 Kaneberg  

2/9 DM Natt (Varberg)

4/9 DM Lång (Varberg)

V36 Furet/Frennarp    
V37 Holm   Ungdomsträning med Dag-KM
V38 Karlstorps Camping    
V39 Kaneberg   1-2/10 Älgotscup
V40-51 Sofiebergshallen   4-5/11 HöstlovslägerSkribent: Jonas Fagerholm
E-post: Adressen Gömd


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

            

     

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link