Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Daladubbeln 2022

19 OKT 2022 20:15
I helgen var Emma, Julia, Sara, Hilma och Sonja iväg på Daladubbeln.
  • Skapad: 19 OKT 2022 20:15

Vi åkte gemensam bussresa med hela Hallands ungdomar. Vi startade färden från Halmstad Arena på fredag förmiddag. Efter 9 timmar i buss var vi framme i Falun på fredag kväll. En del gick ut och åt på närliggande restauranger och godis inhandlades. Vi bodde i skolsalar på en gymnasieskola i Falun.

På daladubbeln tävlar man 2 och 2. Man kan springa med en klubbkompis eller bilda lag med löpare från andra klubbar. På lördagen sprang man stafett och på söndagen patrull. Speciellt med patrulltävlingen på söndagen är att löparna springer nästa dubbelt så långt som i vanliga fall. Banorna som våra tjejer sprang var mellan 5 och 8,5 km. Speciellt med söndagens tävling är också utklädningstävlingen som alla våra ungdomar var med i. På väg till start passerade man fotostationen.

Frukost åt vi båda dagarna i skolans matsal. Lika så middag serverades på lördag kväll, ris med BBQ-kyckling. På vägen hem bestämde ungdomarna att vi självklart skulle stanna på McDonalds. Så det vart stopp på McDonalds i Mariestad. Där fick kökspersonalen jobba hårt i köket för att servera alla 34 personer som var med på resan. Sedan ett snabbt stopp på Willys för att inhandla godis innan vi lämnade Mariestad. Klockan 22:20 rullade bussen in på Halmstad Arena.

Alla var nöjda med sina lopp under helgen. I D16 sprang Julia och Miriam (Nyköpings OK) in på en 27:e plats totalt och Emma och Maja (Mölndal Outdoor IF) på en 51:a plats. Sara och Ella (OK Löftan) sprang in på en fin 17:e plats i D14. Hilma och Sonja kom på en 59:e plats i D12.

3 frågor till våran Daladubbelveteran Emma Persson:
Hur gick tävlingarna? Första dagen gick bättre än den andra. Maja från Göteborg som sprang första sträckan va grym. Så hade bra förutsättningar i skogen med klunga och mycket upptrampat, så var mest att bara följa stråken. Plockade 5 placeringar och sprang i mål som 41:a. Andra dagen det en lång bana framför oss men vi gjorde det bra. Båda var trötta i benen och i huvudet, men vi skötte orienteringen bra. Lite småmissar bara. Det blev en lång D16 bana på 10,5 km, något man bara gör under Daladubbeln.
Hur var terrängen? Terrängen var rolig, dock mycket stenar och hål i marken som man ej så det var svårsprunget på stora delar av banan. Men det fanns mycket och läsa på så det var bra. Föredrar dock Lugnet med massor av stigar men det var roligt att testa på.
Vad är det bästa med att åka på Daladubbeln? Det bästa med Daladubbeln är att träffa alla sina kompisar som man fått genom tävlingar och läger och att testa på Falunterrängen. Sen ska man inte glömma bort att bussresan var väldigt rolig också.

Tack för årets Daladubbel, alltid roligt att följa med som ledare!

 

Bilder från helgen finns på Halmstadokungdom Instagram och på Halland OL-Team Facebooksida.

Skribent: Jonas Fagerholm
E-post: Adressen Gömd


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

 Halmstad            
den 4 maj 2023        

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link