Hoppa till sidans innehåll

Vad är orientering?Nedan finner du länkar från det svenska orienteringsförbundets sida med bra info om vår fina sport!

-Vad är orientering-

-Orientering för nybörjare PDF-

-Orienteringsträvlingar har något för alla-

Orientering är en sport där alla kan vara med!
Gemenskapen är en stor del när vi är iväg på tävlingar och stafetter tillsammans. En liten inblick i hur det kan se ut på en tävling/stafett kan ni se -här-. Filmen är från stafetten Tjoget 2016 där vi brukar ha två 20-manna lag i klubben och tampas ofta om top 10 placeringarna tack vare vår stora bredd!

Vi i Halmstad OK
Vi erbjuder på måndagarna utbildning i orientering, farmförallt för våra ungdomar men övriga är också välkomna att vara med och lära sig!
Torsdagarna erbjuder även dem lättare orienteringsbanor för den träningssugne! Skillnaden är att vi inte erbjuder uppföljning av ledare eller lär ut specifika orienteringsmoment.

I kalendern på startsidan publiceras alla de träningspass vi arrangerar. Främst orientering och löpning såklart! Skulle det saknas information i kalendern om ett specifikt pass kolla i nyhetsflödet intill.

Mer info om hur/var ni kan prova på orientering hittar ni -här-

Tävlingar/Helger
Under vårens och höstens helger är vi i princip alltid iväg på diverse tävlingar tillsammans. Något som är väldigt viktigt om man ska kunna utvecklas som orienterinare är att komma ut i okänd mark och terräng. Klasser finns för den som precis lärt sig gå upp till farfars far. Långt och svårt, långt och lätt, kort och lätt eller kort och svårt osv. 

Klassen inskolning är ett exempel på en lätt bana för nybörjare där man enbart springer längs stigarna. Har du valt rätt väg i en korsning möts du av en bild på en glad smiley och kan fortsätta :) Råkar du svänga fel möts du av en ledsen smiley istället och får vända om :(
Denna klassen är en av de "öppna banorna" som man kan anmäla sig till direkt på plats. Självklart behöver man inte springa ensam på en sådan bana om man inte vill!

Uppdaterad: 16 APR 2018 22:01 Skribent: Loke Agmarken


Organisationsnummer: 
849201-2391 
Bankgiro: 
697-4927 

   

            

     

 

 

 

Postadress:
Halmstad OK - Orientering
Ingolf Bengtsson, Torntorget 6A, lgh 1303
30226 Halmstad

Besöksadress:
Stridbecksliden 3
30104 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link